Breincafé - brein in reset

Breincafé over niet-aangeboren hersenletsel – ‘Brein in reset’

Breincafé over NAH. De gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) raken in de eerste plaats de persoon die het letsel oploopt. Maar ook de mensen met wie hij of zij samenleeft, ervaren de breuk in de levenslijn sinds het letsel. Voor de persoon met NAH en zijn familie betekent het letsel vaak een gevoel van verwarring, onrust en onmacht.

 

Met het ‘praatcafé NAH’ maken we die gevoelens bespreekbaar en doorbreken we het isolement. Mensen met NAH, hun familieleden en mantelzorgers komen er op een informele manier samen. 

Wat is een praatcafé? Het is de plek bij uitstek om mensen te ontmoeten, contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen. Je vindt er geen barkrukken of klikkende biljartballen, maar de sfeer is er net zo ontspannen als in een gewoon café.

Het initiatief tot dit Breincafé kadert in de Week van de Zorg. Het initiatief is ontstaan binnen het Supportteam NAH en wordt ondersteund door SAM, steunpunt Mens en Samenleving. Het Supportteam NAH is een Vlaams-Brabants samenwerkingsverband van Resonans vzw, Begeleid Wonen Leuven, Begeleid Wonen Tienen, UPC Sint-Kamillus en OTL Jeugd & Volwassenen. Het wordt ondersteund door SAM, steunpunt Mens en Samenleving.

  • Voor wie? mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun familieleden en mantelzorgers.
  • Wat?  Debat met mogelijkheid tot vragen stellen. Ontmoeting met lotgenoten
  • Wanneer? Vrijdag 15 maart om 15:00
  • Waar? Bij OTL: Schoolstraat 20, 3020 Herent

 

Enkele Quotes…

 

“Een hersen letsel kan beperkingen met zich meebrengen.

Erover spreken maakt het zichtbaar” – Catherine Verbeke

 

“Herstel: langzaam maar zeker, maar zeker langzaam” – An Ickx

 

‘Laat wat moeilijk gaat, evolueren tot,  doen wat je wel kan’ – Hilde Van Hoecke

 

 

‘Iedereen is anders, elke persoon met NAH is nog anders, dus elke aanpak dient uniek te zijn.’ – Quote OTL