Wie ben ik? 

Mijn naam is Ann Ickx. Vroeger was ik enorm actief in de kunstensector. Van dansen en zingen, tot piano en toneel. Samengevat vormen al deze aspecten mijn basis in mijn werk rond traumahealing en rouwverwerking.

In de eerste plaats ben ik ervaringsdeskundige in het omgaan met hooggevoeligheid. Daarnaast ook hoogbegaafdheid, verlies na auto-ongevallen, dood en zelfdoding. Ik heb vele opleidingen gevolgd rond rouw en ik ben acht jaar vrijwilliger geweest bij de werking van Dr. Elisabeth Kübler-Ross in Vlaanderen. Een vereniging voor eenieder die te maken heeft rond rouw en verlies.

Intussen heb ik veel opleidingen kunnen volgen rond levenscoaching en traumahealing. Dat laatste is een methodiek om spanning die in het lichaam is opgebouwd na een trauma, terug los te maken. Verder hebben beide opleidingen me technieken aangeleerd. Deze werken zowel rond het non-verbale  als lichaamsgericht werk. Zoals gezegd kan ik door mijn achtergrond als psychologe, al deze processen mee ondersteunen.

Hoe werk ik binnen OTL? 

De Rode Draad

In mijn sessies maak ik gebruik van veel technieken. Deze worden samen besproken met de life coach om een persoonlijke aanpak te bevorderen. Geen enkele sessie is dezelfde. Onder andere: contact maken met je lichaam, intuïtief tekenen en bewust maken van de eigen ademhaling maken deel uit van de sessies.

Rouwverwerking, trauma en HSP

Zodoende werken hoofd, lichaam en intuïtie samen om tot inzichten te komen over jezelf. Door eenvoudige lichaamsoefeningen kan je je eigen mentale kracht ontdekken. Ze versterken de elementen in jezelf die mogelijk verzwakt waren, zo kan je terug bij je levensvreugde en je eigen kracht komen.

Ik sluit het gehele proces steeds af met “Ik wil….”. Dit wil zeggen: de cliënt tekent hierbij wat elk woord voor hem kan betekenen. De bedoeling is steeds om nieuwe inzichten te verwerven.

Bij werken rond rouw en verlies hanteer ik dezelfde methodes, specifiek gericht op alle fases van het rouwproces. Het doel hiervan is om het leven verder te leiden vanuit eigen levensvreugde en eigen kracht. Het verlies krijgt een eigen plekje, aangezien niets echt verdwijnt.

Prijs?

  • rouwverwerking: 1 uur (€60)
  • traumahealing en HSP-coaching: 1.5 uur (€85)

Een afspraak maken kan via het onthaal.