Wie ben ik? 

Ik ben sinds lang actief in de kunstensector; dans, piano, zang, toneel,… vormen de basis van waar ik tien jaar intensief gewekt heb met groepen in onder andere traumahealing en rouwverwerking. Ik ben ervaringsdeskundige in omgaan met hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, verlies na auto-ongevallen, dood en zelfdoding. Ik heb opleidingen gevolgd rond rouw en ik ben acht jaar vrijwilliger geweest bij de werking van Dr. Elisabeth Kübler-Ross in Vlaanderen.

Daarnaast volgde ik opleidingen rond levenscoaching en coaching in traumahealing, die me technieken aanleerden om niet-verbaal en lichaamsgericht te werken. Door mijn eerste opleiding, psychologie, ben ik in staat om al die processen die ontstaan verbaal te ondersteunen.

Sinds oktober 2018 ben ik werkzaam als therapeut bij OTL-groepspraktijk.

Werking

In mijn sessies maak ik gebruik van vele technieken, zoals: bewustwording van de eigen ademhaling, contact maken met het eigen lichaam, intuïtief tekenen,…. Op deze manier werken hoofd, lichaam en intuïtie samen om tot inzichten te komen over jezelf. Door eenvoudige lichaamsoefeningen kan je je eigen mentale kracht ontdekken. Ze versterken de elementen in jezelf die mogelijk verzwakt waren, zo kan je terug bij je levensvreugde en je eigen kracht komen.

Ik sluit het gehele proces steeds af met “Ik wil….”, de cliënt tekent hierbij wat elk woord voor hem kan betekenen, waardoor er inzichten kunnen ontstaan die nog nodig zijn om verder te ontwikkelen.

Bij werken rond rouw en verlies hanteer ik dezelfde methodes, specifiek gericht op alle fases van het rouwproces. Het doel hiervan is om het leven verder te leiden vanuit eigen levensvreugde en eigen kracht. Het verlies krijgt een eigen plekje, aangezien niets echt verdwijnt.

Duur van de sessies:

  • rouwverwerking: 1 uur (€60)
  • traumahealing en HSP-coaching: 1.5 uur (€85)