Wie ben ik?

Ik ben Hilde van Hoecke. Ik heb als basisopleiding een Bachelor Biochemie met specialisatie brouwerij mouterij en voeding en heb 24 jaar ervaring opgedaan in deze sector. Vanuit mijn interesse om mensen op een natuurlijke manier te begeleiden naar een betere gezondheid, ben ik me gaan specialiseren aan de EANG (Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg). Ik werk als Voedings- en Gezondheidstherapeute, Bachbloemenconsulente, Aromatherapeute en Causaal Voetreflexologe. Ik ben eveneens opgeleid als massagetherapeute en werk met dieptemassage, ontspannende massage en lymfedrainage.

Hoe werk ik binnen OTL?

Voedingstherapeute
Aan de hand van een korte ondervraging stel ik als Voedingstherapeute een individueel voedingsplan op. Dit met behulp van de ESP gezondheidstest, gebaseerd op juiste voedselcombinaties. We brengen de zuur-base balans in ons lichaam weer in evenwicht door voornamelijk ontzurende voeding aan te reiken.
Voeding speelt een belangrijke rol in de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid van de mens. Een jarenlange verkeerde voeding ondermijnt het spijsverteringsstelsel, belast het organisme en kan emotionele klachten veroorzaken. Gezonde voeding bevordert de spijsvertering en heeft een reinigende en genezende werking. Bovendien voert het nieuwe energie aan en verhoogt het onze weerstand. Voedingstherapie is heel efficiënt om in samenwerkign met andere therapieën tot een duurzame gezondheid te komen.

Indien nodig, wordt gebruik gemaakt van Bachbloemen om ons mentaal en emotioneel te ondersteunen. De bachbloemenremedies verbeteren het energieveld van de mens waardoor energie weer vlot kan stromen.

Bij Causale Voetreflexologie gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten en symptomen. We zorgen voor bewegingsherstel van organen zodat deze goed kunnen functioneren. De zones van de organen worden behandeld in samenhang met de overeenkomende emotionele zones in de hersenen, waardoor we zorgen voor evenwicht tussen lichaam en geest. Het autonome zenuwstelsel komt terug in evenwicht.

Dieptemassage of DSR
DSR of Derma Segmentale Reflexologie is een manuele behandeling waarbij in de diepte gewerkt wordt op huid, spieren en botten met een werking naar de organen toe. Door middel van een aangepaste techniek maakt men verharde en pijnlijke spanningsgebieden los. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding die enerzijds zorgt voor de aanvoer van voedingsstoffen, warmte en zuurstof, en anderzijds voor de afvoer van opgehoopte gifstoffen.

Prijs?

Voedingstherapie : 1 uur : € 60
Causale voetreflexologie : 1,5 uur : € 80
Dieptemassage : 1 uur : € 60