Wie ben ik?

Mijn naam is Hilde van Hoecke. Vroeger ben ik begonnen met een basisopleiding Biochemie. Hierna heb ik jarenlange ervaring opgedaan binnen de voedingssector. Vanuit mijn interesse in natuurlijke middelen en gezondheid, ben ik me gaan specialiseren aan de EANG (Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg). Vandaag begeleid en ondersteun ik mensen en hun gezondheid op een natuurlijke manier, onder andere met behulp van etherische oliën en kruiden.
Naast voedings- en gezondheidstherapeut ben ik opgeleid als voetreflexoloog, massagetherapeut en bachbloemen-consulent.

 

Hoe werk ik binnen OTL?

De Rode Draad

Ik werk binnen de rode draad samen met de lifecoach en de andere therapeuten om u als cliënt tot uw essentie te brengen, in alle eenvoud. Dit wil zeggen een gecoördineerde aanpak op maat, binnen het therapeuten-team van OTL.

Voedingstherapie

Eerst heb ik een gesprek met de cliënt. Hieruit volgt een individueel voedingsplan, dat ik samen overloop. Het plan wordt opgesteld met behulp van de ESP gezondheidstest. Deze test is gebaseerd op juiste voedselcombinaties. Samengevat is het een mogelijkheid om intoleranties en andere belastingen vast te stellen.

Voeding speelt een belangrijke rol in zowel de lichamelijke, geestelijke als emotionele gezondheid van de mens. Een jarenlange verkeerde voeding ondermijnt het spijsverteringsstelsel. Dit belast het organisme en kan emotionele klachten veroorzaken. Gezonde voeding bevordert de spijsvertering.

Gezondheidstherapie/naturopathie

Op een natuurlijke manier de gezondheid ondersteunen. Dit gebeurt door middel van enkel natuurlijk middelen. Etherische olieën, aromatherapie, bij-producten, kruidengeneeskunde,…

Indien nodig, wordt gebruik gemaakt van Bachbloemen. Deze worden gebruikt om ons mentaal en emotioneel te ondersteunen. De bachbloemen verbeteren het energieveld van de mens, zodat energie weer vlot kan stromen.

Voetreflexologie

Tijdens een sessie voetreflexologie worden de zones van de organen behandeld in samenhang met de corresponderende emotionele zones in de hersenen. We brengen het autonome zenuwstelsel terug in evenwicht. Een sessie brengt diepe ontspanning van binnenuit, doordat elk orgaan apart behandeld wordt.  Het celgeheugen van de hersenen wordt leeggemaakt door blokkades op te heffen.

Stertherapie is een energetische voetreflexologie-sessie waarin gewerkt wordt op een zeer zachte manier.

Dieptemassage

Bij dieptemassage werk ik manueel in de diepte op de huid, spieren en botten met een spiegelende werking naar de organen toe. Door middel van een aangepaste techniek worden pijnlijke spanningen weggehaald. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding. Deze zorgt enerzijds voor de aanvoer van voedingsstoffen, warmte en zuurstof. Anderzijds voor de afvoer van opgehoopte gifstoffen.

Prijs?

Voedingstherapie : 1 uur : € 60 (met ESP-test + €75)
Voetreflexologie : 1,5 uur : € 80
Dieptemassage : 1 uur : € 60