Wie ben ik?

Mijn naam is Hilde van Hoecke. Vroeger behaalde ik mijn diploma biochemie met specialisatie brouwerij & voeding. In die sector heb ik 24 jaar ervaring opgedaan.  Vervolgens heb ik vanuit mijn interesse naar natuurlijke gezondheid gaan specialiseren aan de EANG (Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg). Intussen werk ik enerzijds als voedings-, aroma- en gezondheidstherapeute. Anderzijds ben ik gediplomeerd causaal voetreflexologe en bachbloesemconsulent. Daarnaast ben ik nog opgeleid als massagetherapeute, waarbinnen ik werk met dieptemassage, ontspannende massage en lymfedrainage.

Hoe werk ik binnen OTL?

De Rode Draad

Voor het programma van persoonlijke ontwikkeling werk ik samen met de lifecoach van OTL.

Voedingstherapeute

Eerst heb ik een gesprek met de cliënt. Hieruit volgt een individueel voedingsplan, dat ik samen overloop met de cliënt. Het plan wordt opgesteld met behulp van de ESP gezondheidstest. Deze test is gebaseerd op juiste voedselcombinaties. Samengevat is het de bedoeling om de “zuur-base” balans in ons lichaam in evenwicht te brengen door middel van voornamelijk ontzurende voeding.

Voeding speelt een belangrijke rol in zowel de lichamelijke, geestelijke als emotionele gezondheid van de mens. Een jarenlange verkeerde voeding ondermijnt het spijsverteringsstelsel. Dit belast het organisme en kan emotionele klachten veroorzaken. Gezonde voeding bevordert de spijsvertering. Daarnaast heeft het een reinigende en genezende werking.

Indien nodig, wordt gebruik gemaakt van Bachbloemen. Deze worden gebruikt om ons mentaal en emotioneel te ondersteunen. De bachbloemenremedies verbeteren het energieveld van de mens, zodat energie weer vlot kan stromen.

Voetreflexologie

Bij Causale Voetreflexologie gaan we rechtstreeks op zoek naar de oorzaak van de klachten en symptomen. We zorgen voor bewegingsherstel van organen. De bedoeling is dat deze goed kunnen functioneren. De zones van de organen worden behandeld in combinatie met de overeenkomende emotionele zones in de hersenen. Hierdoor zorgen we voor evenwicht tussen lichaam en geest. Het autonome zenuwstelsel komt terug in evenwicht.

Dieptemassage 

Dieptemassage is een manuele behandeling. Bij deze massage wordt in de diepte gewerkt op huid, spieren en botten. Al deze aspecten hebben een werking naar de organen toe. Door middel van een aangepaste techniek maakt men verharde en pijnlijke spanningsgebieden los. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding die enerzijds zorgt voor de aanvoer van voedingsstoffen, warmte en zuurstof. Anderzijds voor de afvoer van opgehoopte gifstoffen.

Prijs?

Voedingstherapie : 1 uur : € 60
Causale voetreflexologie : 1,5 uur : € 80
Dieptemassage : 1 uur : € 60