“NAH betekent leren leven met de dingen die je nog kan en jezelf graag blijven zien.”

Gilles (°1992) – verkeersongeval

“Ik heb een nieuwe kans gekregen in het leven waarbij ik me meer bewust ben van elk moment”

Robin (°1988) – Hersenbloeding

 “Ik kon het tempo van een gewone school niet meer aan. Dat ging allemaal veel te snel voor mij. Daarom kwam ik naar OTL: daar krijg ik begeleiding op mijn eigen tempo”

Bart (°1991) – Verkeersongeval

“Nu ik op OTL ben, begin ik te beseffen dat ik misschien nog meer kan.” 

Tom (°1991) – Aangereden door een wagen

“Ik werd ziek in mijn tweede middelbaar, mijn hele derde middelbaar kon ik niet naar school. Op het einde van dat schooljaar deed ik toch examen. De leerstof van het hele jaar heb ik verwerkt op twee of drie maanden tijd. Dat was me nooit gelukt zonder de hulp van de mensen van OTL. Je krijgt hier echt privéles en dat helpt. Maar ook op andere gebieden van het leven had ik veel aan OTL. Ik ben hier opnieuw vrolijk geworden. Ik kon hier mezelf zijn, zijn wie ik wilde. Als er iets fout liep, kon ik even naar buiten. Ik ben hier echt opnieuw open gebloeid.”

Ellen (°1991) – Hersenvliesontsteking

“NAH, een breuklijn, een rouwproces, een nieuwe ik, een nieuwe weg, een nieuwe rol…”

Gaëlla (°1973) – Hersenbloeding

“Toen ik in het revalidatiecentrum was, had ik vaak de indruk dat ze niet luisterden naar wat ik zei. Ik werd voortdurend beschuldigd van dingen die niet klopten. Als ik het dan wilde uitleggen, luisterden ze niet. Zo werd ik altijd maar nerveuzer. Nu ben ik een stuk rustiger dan toen.”

Jo (°1988) – Ongeval met de motorfiets

Iedereen is anders, elke persoon met NAH is nóg anders, dus elke aanpak dient uniek te zijn

Leven met Niet Aangeboren Hersenletsel

Toen hij twee was, was Erkan het slachtoffer van een verkeersongeval waarbij zijn vader omkwam. Hij raakte zwaar gewond en was een hele tijd in coma. Hij hield er een ernstig hersenletsel aan over.

 

(meer…)
read more

Erkan (°1990)verkeersslachtoffer

Bart raakte toen hij vijftien was betrokken in een zwaar verkeersongeval. Hij lag vijf weken in coma en onderging een schedelboring en –lichting.

(meer…)
read more

Bart (°1991)verkeersslachtoffer