Toen hij twee was, was Erkan het slachtoffer van een verkeersongeval waarbij zijn vader omkwam. Hij raakte zwaar gewond en was een hele tijd in coma. Hij hield er een ernstig hersenletsel aan over.

 

“Altijd maar herhalen”
Voor ik in het OTL kwam, ging ik naar een andere school. Maar ik was daar niet graag, omdat het altijd maar hetzelfde was. De lessen gingen nooit over wat ik leuk en interessant vond. Het was altijd maar herhaling. Ik had daar niets aan. Ik wilde bijvoorbeeld graag meer Engels leren, maar dat kon dan niet. Mijn mama werd daar soms ook heel boos om.

“Op mijn niveau”
Hier in het OTL heb ik veel bijgeleerd. Rekenen bijvoorbeeld krijg ik nu op mijn eigen niveau. Ik volg hier ook kine om mijn rechterhand beter te leren gebruiken en om beter te leren stappen. Ik ben hier graag. Ik volg hier nu vier dagen per week les.

“Veel zien en van alles meemaken”
Als ik in de put zit, helpt het om op uitstap te gaan. Dat doe ik echt graag. Gewoon weg zijn en van alles zien en meemaken. Onlangs zijn we naar Cirque du Soleil geweest en dat was fantastisch. Ik ga ook graag op vakantie. En ik vind het ook fijn als er volk op bezoek komt.

“Vriend”
Ik ben altijd goedgehumeurd. Ik heb één heel goede vriend: Arne. Die ken ik al uit het revalidatie-centrum en later zaten we ook samen op school. Soms komt hij bij mij logeren. We bellen ook met elkaar. In mijn vrije tijd speel ik graag spelletjes op de computer.

“Toekomst”
Ik wil later graag op een bank werken. Maar mijn mama zegt dat dat misschien niet zo goed zal gaan: daarvoor moet je drie diploma’s hebben! Zij zegt dat ik thuis ook harder zal moeten werken om alvast mijn eerste diploma te halen. Ik zou dat wel graag proberen. Als dat toch niet kan, moet ik iets anders zoeken. Dat moet ik dan nog uitzoeken en over nadenken.

“Alleen weg”
Het moeilijkste vind ik dat ik niet mag auto rijden. De dokter heeft gezegd dat ik dat nooit zal kunnen, omdat ik niet goed genoeg kan zien daarvoor. Dat vind ik heel jammer. Ik zou graag zelf alleen weg kunnen zonder dat mijn mama mij moet brengen. Maar dat gaat dus niet.