Na een succesvolle openbedrijvendag bij De Open Bakker en OTL Jeugd & Volwassenen, vond de benefietavond ten voordele van OTL Jeugd & Volwassenen plaats.

De avond werd geopend met de nodige speeches en dan was het nog enkel muziek wat de klok sloeg. In primeur bracht de hele OTL community de fameuse OTL Song. Een nieuw lied dat de energie en beleving van OTL samenvat op lyrische wijze. Niet minder dan 34 zangers, waaronder jongeren, begeleiders, administratie, mensen van de bakkerij en anderen, gaven het beste van zichzelf tot groot jolijt van het publiek.

Na deze energiebom, brachten Pieter en Joren, zijn begeleider op OTL, het nummer ‘To Make You Feel My Love’ op piano. Het was een ongelooflijk sereen moment waarop het gevoelsmatig muzikale ervanaf spatte. Pieter heeft een vorm van autisme spectrum stoornis en is sinds mei 2015 in begeleiding op OTL. Samen brachten ze het levend bewijs van waar OTL voor staat en dat talent vaak slechts een duwtje in de rug nodig heeft om tot ontplooiing te komen.

Het slotstuk van de avond werd gebracht door vijf artiesten. Astrid Golsteyn op piano, Lennert Vandenbroeck met expressie, Katelijn Van Kerckhoven op cello, Birgit Aertgeerts op viool en Roosje Walravens op blokfluit. Ze brachten een reeks klassieke stukken die samen een muzikaal avontuur vormden. De unieke samenvloeiing tussen klank en beweging bezorgden ons meermaals kippenvel. Hartelijk dankt aan deze artiesten om ons in de ban te brengen met jullie muzikale symbiose.

Tot slot willen we de sponsors en alle medewerkers bedanken voor jullie steun en inzet. Het was een waar succes! De opbrengst van dit benefiet zal gebruikt worden om de bakfiets van OTL en De Open Bakker te financieren en om het fonds voor hulpvragers met beperkte middelen te steunen.