Wie ben ik?

Mijn naam is Carine Cachard. Ik ben gediplomeerd apothekers-assistente en werk in een apotheek. Daarnaast heb ik een bijkomende opleiding shiatsu gevolgd. Deze opleiding heb ik genoten bij de Belgische Shiatsu Federatie.

Hoe werk ik binnen OTL?

De Rode Draad

Ik werk zowel individueel als in het persoonlijke ontwikkelingsprogramma van OTL door te verbinden met de lifecoach.

Therapie: shiatsu

Shiatsu betekent letterlijk “vingerdruk”. Shiatsu is een vorm van lichaamsbehandeling waarbij druk wordt uitgeoefend met de duimen en handpalmen. Dit gebeurt op bepaalde energiepunten en meridianen in het lichaam. Meridianen zijn energiebanen die verbonden zijn met de organen waar de vitale energie (ki) doorheen stroomt. Als deze vitale energie niet meer vrij stroomt door blokkades kunnen er ziektes en klachten ontstaan. Shiatsu heft deze blokkades op zodat de ki weer vrij kan stromen. Zo werkt shiatsu ook goed bij storingen in het menselijke stelsel van spieren en botten, aangezien het direct op de betrokken weefsels werkt.

Een shiatsubehandeling bestaat uit een combinatie van enerzijds druk op de energiepunten en massage. Anderzijds stretching en andere correctieve technieken om de energie weer in beweging te brengen. Deze druk- en stretchingtechnieken stimuleren onder andere het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Na de behandeling voel je je als herboren, alles is terug los, soepel en de spanning is er af.

Prijs?

1 uur : € 55

Een afspraak maken kan via het onthaal.