OTL Jeugd & Volwassenen is er enerzijds voor jongeren en volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), voornamelijk verkeersslachtoffers. Al sinds het prille begin werken we samen met vrijwilligers, waardoor OTL is kunnen uitgroeien tot een groter geheel.

Zoals gezegd hebben we een grote NAH-expertise. Anderzijds is er veel ervaring met Hoog Sensitiviteit (HSP), Autisme Spectrum Stoornis (ASS), downsyndroom, eetstoornis,…

In het bijzonder is het einddoel een volwaardige re-integratie in de maatschappij. Vandaar dat er samen met de cliënt met de verschillende levensdomeinen wordt gewerkt.

Wij maken samen met de cliënt een begeleidingstraject op maat.

Vanuit OTL is de atelierwerking De Open Bakker ontstaan. Met de bedoeling een eerste werkervaring op te doen, mits een veilige omgeving, worden jongeren hier ingezet naargelang hun talent. Zowel in de verkoop, de bediening als de atelierwerking.

OTL Jeugd & Volwassenen is erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid (VAPH)

Hoe kan je OTL steunen?

Enerzijds door een storting of een permanente opdracht. Vanaf €40 zijn deze fiscaal aftrekbaar. Anderzijds door met je bedrijf of organisatie te sponsoren. Daarnaast is er nog de mogelijkheid van een (duo) legaat.

Maar door je in te zetten als vrijwilliger, draag je zowel een steentje bij aan onze werking, als aan de jongeren met wie je in contact komt!

Aarzel niet ons te contacteren om samen je steun of sponsoringsproject te bespreken.

  • Annemie Schueremans – annemie@opentherapeuticum.be (algemeen coördinator)
  • Anneleen De Messemaeker- anneleen@opentherapeuticum.be (vrijwilligers en stagiaires)

 

Alle giften zijn welkom op onze ING-rekening: BE 16 3300 7712 6774

 

Van harte dank!